פורסם ב- אוכל
רביעי, 10 יולי 2013 12:12

מתכוני מרקים לתינוקות מגיל 4 חודשים ומעלה

שלושה מתכוני מרקים לתינוקות מגיל 4 חודשים ומעלה - באדיבות "מבשלים לקטנטנים" של מטרנה

SBIN22417

 

המרק הראשון שלי / אלינוער רבין

לגילאי 4 חודשים ומעלה

החומרים:
שלב 1
1 גזר פרוס גס
1 קישוא בקליפה פרוס גס
1 תפוח אדמה חתוך לרבעים קטן
1 בטטה קטנה חתוכה לרבעים
2 גבעולי סלרי
שלב 2
300 גרם שוק הודו עם העצם ללא עור ושומן או חלקי עוף, פולקע ,כרעיים במשקל דומה ללא עור ושומן כמות בשר נטו אמורה להיות כ 100- 150 גר' 
 
ההכנה:
שמים את הירקות בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
מרחיקים את גבעולי הסלרי. מרסקים כל אחד מהירקות בנפרד לעדינות הרצויה.
לאחר מספר ימים כאשר מוודאים כי התינוק אינו מפתח אלרגיה לאף אחד ממרכיבי המרק ניתן לשלב במרק בשר.
מתחילים מבישול העוף, שוטפים את השוק ו/או את חלקי העוף ושמים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ- 10 דקות. בעזרת כף מרחיקים את הקצף שנוצר. ניתן גם בשלב זה לשפוך את המים לנקות את הסיר להוסיף מים נקיים ולהביא שוב לרתיחה.
מוסיפים את הירקות ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
מרסקים את כל המרכיבים למחית אחידה אפשר להוסיף למרק אורז שטוף, כ 20- דקות לפני סוף הבישול.
לקראת גיל שנה אפשר לוותר על הריסוק ולחתוך לחתיכות קטנות.
 
ניתן לשמור מרק במקרר במשך שלושה ימים. לתקופה ארוכה יותר מומלץ להקפיא במנות קטנות ולהפשיר במקרר.

 

 

מרק ירקות אביבי / יגאל יגאלי

לגילאי 4 חודשים ומעלה

החומרים:
1 גזר
1 בצל סגול
2 כפות אורז מלא
1 ליטר מים
2 פרחי ברוקולי
1 קישוא
2 פרחי כרובית
1 בטטה קטנה
קוביית דלעת
 
ההכנה:
מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים לסיר את הגזר והבצל, חתוכים גס ומבשלים 10 דקות.
בינתיים חותכים גס את כל הירקות ומוסיפים לסיר. מכסים ומבשלים עד שהירקות התרככו.
מרסקים בבלנדר או במוט ריסוק
 
 
 
 
 
מרק ים / יגאל יגאלי
 
לגילאי 7 חודשים ומעלה
 
החומרים:
1 בצל סגול קטן
1 גזר
1/4 כרישה
1 תפוח אדמה קטן
1 בטטה קטנה
1 קישוא
2 פרחי ברוקלי
2 פרחי כרובית
4 גבעולי פטרוזיליה
2 פילטים של דג סול
 
 
ההכנה:
שמים בסיר את הבצל, הגזר, הכרישה, תפוח האדמה והבטטה, חתוכים גס.
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מוסיפים את הקישוא, הברוקולי, הכרובית והפטרוזיליה ומבשלים לריכוך.
מוסיפים את הדגים ומבשלים כ  - 4 דקות.
מרחיקים את ענפי הפטרוזיליה. מעבירים את המרק לבלנדר ומרסקים או מועכים, בהתאם לשלב בו התינוק נמצא.
 
מומלץ להעדיף דגי מים עמוקים כגון סלמון, מקרל, הליבוט העשירים בחומצות שומן מסוג אומגה

 

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך:

 

אמא, אל תפספסי אף מבצע! הרשמי עכשיו חינם לניוז של שוגרבייבי

אימייל: אני מאשרת שקראתי ואני מסכימה לתנאי השימוש של האתר. המייל ישמש לצורך משלוח מבצעים ופרסומות.