פורסם ב- אוכל
08 ספט 2018

מתכון: קוביות כתף בקר נימוחות עם תפוחי אדמה ודלעת בבישול ארוך

מתכון פשוט וטעים שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים.  בבישול האיטי מתערבבים טעמי הבשר, הירקות והתבלינים והתוצאה היא סוג של קדירה עם בשר רך וטעים.

המתכון הזה הוא אחד האהובים עלי מכיוון שהוא גם פשוט וגם דרכו הילדים זוללים ירקות שהם פחות מתחברים אליהם ביום יום  (כמו דלעת, אך ניתן להוסיף גם גזר, בטטה או וירקות שורש אחרים).

טיפ: ניתן לקנות אצל הקצב קוביות כתף חתוכות מחולקות למגשים ולהקפיא.  ביום שאתם מחליטים להכין את המתכון פשוט להפשיר מגש.

ניתן להגיש על מצע של אורז או קוסקוס.

 

מצרכים:

קילו בשר כתף חתוך לקוביות (ניתן לבקש גם מהקצב שיחתוך)

שמן זית

בצל

4 תפוחי אדמה

חתיכת דלעת חתוכה לקוביות

מלח / פלפל

תבלין ראס אל חנות

כורכום

חבילה קטנה של רסק עגבניות (כ 2 כפות גדושות רסק)

2.5 כוסות מים חמים

 

מהלך ההכנה:

מטגנים את הבצל בסיר עם שמן זית

מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים כך שהן נצלות קלות מכל הצדדים.

בקערה נפרדת מערבבים רסק עגבניות עם כף כורכום, מלח, פלפל, ראס אל חנות ומים חמים.

שופכים את הרוטב על הבשר. (הרוטב צריך לכסות את הבשר, אם הוא לא מכסה - תוסיפו קצת מים).

מבשלים על אש קטנה כשעתיים  ומדי פעם בודקים שהנוזלים  לא התאדו. אם חסר, מוסיפים מים.

לאחר שעתיים, מוסיפים לסיר קוביות תפוחי אדמה ודלעת, מערבבים ומוסיפים מעט מים כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

לאחר כשעה נוספת של בישול - מוכן!

בתאבון!

 

 

 

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך:

 

 

 


אמא, אל תפספסי אף מבצע! הרשמי עכשיו חינם לניוז של שוגרבייבי

אימייל: אני מאשרת שקראתי ואני מסכימה לתנאי השימוש של האתר. המייל ישמש לצורך משלוח מבצעים ופרסומות.