פורסם ב- אוכל
07 ספט 2017

מתכון לראש השנה: עוגת תפוחים בדבש

עוגת תפוחים בדבש מיוחדת לראש השנה מאת שף קונדיטור דורון גרונר - מלון ענבל ירושלים

 

זמן הכנה - 15 דקות | זמן אפייה - 40 דקות | תבנית בקוטר "26

מצרכים:
2 כוסות תפוחים קצוצים דק
3 ביצים
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס קמח לבן
4 טיפות תמצית וניל
1/2 כוס דבש
2 כפות חמאת בוטנים
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס שקדים טחונים
אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 150 מעלות צלזיוס 

בקערת הבלנדר או בעזרת מקציף ידני מערבבים היטב את הסוכר, ביצים, חמאה, תמצית וניל.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח, קינמון, שקדים טחונים, דבש, חמאת בוטנים, סודה לשתיה ואבקת אפייה ומערבלים ביסודיות.

מוסיפים את התפוחים הקצוצים דק לתערובת ומערבבים היטב באופן ידני.

משמנים תבנית היטב עם מעט חמאה , יוצקים את התערובת לתוכה ואופים במשך 40 דקות בתנור, שחומם מראש ב- 150 מעלות צלזיוס או עד שבודקים בעזרת קיסם ורואים שהקיסם יוצא יבש.

יש לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.

צילום: יח"צ

 

 

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך:

 

 

 

אמא, אל תפספסי אף מבצע! הרשמי עכשיו חינם לניוז של שוגרבייבי

אימייל: אני מאשרת שקראתי ואני מסכימה לתנאי השימוש של האתר. המייל ישמש לצורך משלוח מבצעים ופרסומות.